Võistluse eesmärk on panna õpilasi kaasa mõtlema energeetika teemadel ning tutvustada meie eriala väljakutseid ja pakkuda uusi teadmisi koos mõnusa võistlusmomendiga. Peamine põhjus aga, miks oleme otsustanud sellise võistluse ellu kutsuda, on mure meie eriala järelkasvu pärast ning suurim eesmärk on tuua rohkem noori energeetikasse. On väga tore, et meie visiooni jagavad ka mitmed meie eriala ettevõtted, kes on otsustanud panustada võistluse toimumisse!


Erialavõistluse esimese koha sponsor on VKG. Viru Keemia Grupp on erakapitalil põhinev Eesti suurtööstusettevõte, mille peamised tegevusalad on põlevkivi kaevandamine, põlevkiviõli, soojus- ja elektrienergia koostootmine ning peenkeemia toodete valmistamine ja turustamine. Loe rohkem ettevõttest siit.

Energex Energy Experts on konsultatsioonifirma, mis on spetsialiseerunud energeetikale, digitaliseerimisele, tootmistehnoloogiatele ja -protsessidele ning aitab ettevõtteid toetuste taotlemisel ja hangete läbiviimisel. Loe rohkem ettevõttest siit.

HeatConsult OÜ on Eesti ettevõte, mille põhitegevuseks on soojus- ja gaasivarustuse projekteerimine, kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüteemide projekteerimine (KVJ süsteemid), aur-kondensaat süsteemide ja katlamajade projekteerimine ning muud insenertehnilised lahendused. Loe rohkem ettevõttest siit.

Adven on Põhjamaade ja Balti riikide juhtiv energia- ja veeteenuste pakkuja. Toodame tööstusele auru, soojust ja külma ning pakume erinevaid lahendusi, et parandada ja edendada energia, vee ja materjali kasutamise tõhusust. Toodame kaugkütte ja kinnisvara-spetsiifiliste lahendustega soojust ja jahutust, mis kasutavad muuhulgas bio- ja geoenergiat. Loe rohkem ettevõttest siit.

Filter on asutatud  1992 aastal Eestis. Tänaseks on Filter kasvanud kontserniks, millel on tütarettevõtted Lätis, Leedus, Venemaal, Valgevenes ja Bulgaarias. Filter pakub valmislahendusi ja arendab kohandatud energia ja vee töötlemise lahendusi. Loe rohkem ettevõttest siit.

Fortum tegutseb 10 erinevas riigis. Meil töötab pea 8 000 energiasektori professionaali. Meil on pea 128 hüdroelektrijaama, 26 koostootmis-, jäätmepõletus-, ning traditsioonilisi elektri- ja tuumajaamu. Me varustame soojusega 22 linna maailmas ja meil on 2,4 miljonit elektriklienti. Me toodame energiat puhtama maailma heaks ja loome jätkusuutikke energialahendusi linnadele. Meie tegevuspiirkondadeks Eestis on Pärnu ja Tartu. Loe rohkem ettevõttest siit.


Juhul kui soovid üritust toetada, siis võta meiega ühendust: kertu.lepiksaar@estis.ee või kristiina.kelder@estis.ee


Tagasi erialavõistluse juurde